Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Chinese beurzen noteren lager

Chinese beurzen noteren lager
11 jun 2024 om 07:16

 De Aziatische beurzen lieten dinsdagochtend een verdeeld beeld zien, waarbij de Chinese beurzen flink terrein prijs gaven, nadat zij maandag nog de deuren gesloten hielden. 

De Hang Seng index in Hongkong koerste 1,7 procent lager, terwijl de Shanghai Composite ruim een procent prijs moest geven. De beurzen in Tokio en Seoel noteerden juist enkele tienden van een procent in het groen. 

Chinese beleggers zijn bezorgd over de kwetsbare vastgoedsector en onzekere groeivooruitzichten van de Chinese economie. 

Daarnaast kijkt de markt inmiddels uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve en Amerikaanse inflatiecijfers op woensdag. Econoom Luc Aben van Van Lanschot Kempen verwacht niet dat de Fed de ECB zal volgen in het verlagen van de rente, zeker niet na het sterke Amerikaanse banenrapport van afgelopen vrijdag.

De Amerikaanse tienjaarsrente steeg maandag met 4 basispunten verder tot 4,47 procent, na de stijging van vrijdag met 16 basispunten, volgend op de vrijgave van het banenrapport.

De Amerikaanse beurzen behielden de afgelopen handelsdagen ondanks de rentezorgen echter hun veerkracht, en hoofdgraadmeter S&P 500 en techbeurs Nasdaq sloten maandag zelfs op de hoogste stand ooit, met bescheiden winsten van circa 0,3 procent. 

Apple wist maandag beleggers met zijn AI-toekomstvisie nog niet te overtuigen. De techgigant presenteerde zijn eigen variant, ‘Apple Intelligence’, maar het aandeel sloot bijna twee procent lager. 

De Amerikaanse olie-future sloot maandag in New York 2,9 procent hoger op 77,74 dollar. Tekenen van een stijgende vraag naar brandstof, vooral kerosine, in combinatie met de sterke Amerikaanse looncijfers van afgelopen week, zorgen voor steun, zei Dennis Kissler van BOK Financial in een rapport.

Vanochtend koerste de olie-future min of meer vlak. 

De Europese beurzen lijken zich op te maken voor een neutrale tot licht hogere opening. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.