Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Technische analyse BEL20 index & aandeel Alibaba

Technische analyse BEL20 index & aandeel Alibaba
10 jun 2024 om 15:25

Estimated reading time: 3 minutes

In de wekelijks terugkerende technische analyse bespreken we de BEL 20 index op basis van de grafiek. Daaronder bespreken we altijd één los aandeel of index op basis van technische analyse.

Meer informatie over de werking van technische analyse leest u in het LYNX Kennisportaal.

Technische analyse BEL20 index (BEL20)

De Belgische beurs lijkt kracht te verliezen nu de korte termijn stijgende trend lijkt af te breken. Ook zakt de BEL20 index onder het 55-daags voortschrijdende gemiddelde. Ook dit is een teken dat het korte termijn momentum verliest. Het is nu zaak dat de index in de komende periode een hogere bodem weet te vormen boven de voormalige koerstoppen. Waarschijnlijk krijgen we dus een tijdje stabilisatie te zien boven deze steunzone.

We zien steun op zowel 3.823 en 3.780 punten. Beide steunzones liggen boven het 200-daags voortschrijdende gemiddelde. Een eventuele doorbraak onder de 3.780 zal enorme gevolgen hebben voor het positieve beeld. Dan kan een grote correctie worden ingezet richting 3.550 en lager.

Pas als de index weer boven de EMA55 en de recente top op 3.948 punten breekt klaart het technische beeld op. Dan kan de BEL20 weer een aanval doen op de weerstand op 4.045 (top 8 mei). Als de Belgische beurs hierboven breekt dan pas mogen we veel hogere koersen verwachten.

Technische analyse aandeel Alibaba (BABA)

Het aandeel Alibaba blijft de gemoederen van beleggers bezighouden. In april-mei veerden de Chinese markten op en ook Alibaba liet een mooi herstel zien. Deze stijging stuitte echter op de weerstand rond $ 89 en vervolgens is de koers weer hard teruggevallen.

Momenteel consolideert Alibaba al enkele dagen rond de in het groen ingetekende steunzone. Hier zijn het afgelopen jaren vaak belangrijke bodems en toppen gevormd. Ook test Alibaba nu zowel het 200-daags voortschrijdende gemiddelde als het 55-daags gemiddelde. Het is zaak dat Alibaba nu gaat opveren, want als de koers onder de $ 78 sluit dan zullen de bulls waarschijnlijk de handdoek in de ring gooien. Een nieuwe daling naar de lows onder de $ 70 lijkt dan het meest realistische scenario.

Indien Alibaba voldoende opveert en boven de $ 80 sluit lijkt een nieuwe aanval op de weerstand rond $ 89 mogelijk.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: Schrijf u nu in om dagelijks het laatste beursnieuws te ontvangen via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.