Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Futures Wall Street wijzen voorzichtig omlaag

Futures Wall Street wijzen voorzichtig omlaag
10 jun 2024 om 13:18

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een licht lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,1 procent in het rood.

Beleggers wachten op een rentebesluit van de Federal Reserve woensdag, voorafgegaan door nieuwe inflatiecijfers.

De markt verwacht niet dat de Fed woensdag in actie komt, ondanks dat de ECB afgelopen week wel de rente verlaagde.

“We denken dat [voorzitter Jerome] Powell elke speculatie over een verdere renteverhoging waarschijnlijk zal bagatelliseren, omdat we geen tekenen zien dat de economie oververhit is”, zeiden analisten van Danske Bank. Zij denken dat de Fed het huidige renteniveau voldoende restrictief vindt, ook als de inflatie nog wat stijgt. 

De olieprijs steeg licht. WTI-olie voor juli werd 0,1 procent duurder op 75,60 dollar en Brent-olie kostte 79,74 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0735. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er 1,0802 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

Nvidia voert vandaag een aandelensplitsing door. Voor elk aandeel ontvang een aandeelhouder tien nieuwe aandelen, waardoor de koers weer rond 120 euro uitkomt, na te zijn gestegen tot 1.200 euro in de afgelopen maanden. Het aandeel lijkt 0,5 procent lager te openen.

Apple steeg 0,4 procent voorafgaand aan een conferentie van ontwikkelaars waar Tim Cook een toespraak zal houden. Er wordt gerekend op een strategie van Apple voor AI-software.

Diamond Offshore Drilling steeg 6,8 procent. Het bedrijf laat zich overnemen door Noble voor 1,6 miljard dollar in aandelen en contanten.

GameStop steeg 3 procent. Vrijdag daalde het aandeel 39 procent, nadat Keith Gill, de handelaar bekend als Roaring Kitty, vrijdag een livestream gebruikte om zijn positieve advies over het aandeel toe te lichten.

KKR, CrowdStrike en GoDaddy worden deze maand opgenomen in de S&P500-index. De aandelen stegen fors op het nieuws: KKR met 8 procent, CrowdStrike met 5 procent en GoDaddy met 3,7 procent.

Slotstanden

Wall Street bleef vrijdag dicht bij huis. De S&P 500 index daalde 0,1 procent tot 5.346,99 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent op 38.798,99 punten en de Nasdaq sloot 0,2 procent hoger op 17.133,13 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.