Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Apple presenteert AI-plannen

Apple presenteert AI-plannen
10 jun 2024 om 20:59

Apple heeft maandag veel nieuwe functies voor zijn producten gepresenteerd tijdens het WWDC-event, een bijeenkomst voor ontwikkelaars, maar de aandacht ging vooral uit naar de plannen omtrent AI.

CEO Tim Cook onthulde ‘Apple Intelligence’. Apple AI zal “krachtig, intuïtief, geïntegreerd en persoonlijk” zijn, aldus Cook.

Liever wat actiever handelen?

Bekijk hier het aanbod van instrumenten voor het aandeel Apple

Apple Intelligence kiest voor een hybride aanpak, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel on-device als datacentergebaseerde AI-verwerking.

Sommige van de nieuwe functies van het besturingssysteem die eerder in de presentatie werden aangekondigd, maken gebruik van Apple Intelligence. Cook noemde Apple Intelligence een ‘persoonlijk intelligentiesysteem’.

Apple liet onder meer zien hoe Apple Intelligence bijvoorbeeld Siri transformeert. De nieuwe digitale assistent van Siri is “natuurlijker, contextueel, relevanter en persoonlijker. Wanneer Siri in gebruik is, lichten de randen van het iPhone-display op”, aldus de CEO.

Heel enthousiast reageerden beleggers nog niet. Het aandeel daalde maandagavond met 1,8 procent naar 193,33 dollar. Eerder op de dag bereikte het aandeel bijna nog de recordstanden van net onder de 200 dollar per aandeel.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.