Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Aalberts

Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Aalberts
4 jun 2024 om 07:32

 Berenberg heeft het koersdoel voor Aalberts verlaagd van 65,00 naar 56,00 euro met handhaving van het koopadvies. Dit bleek dinsdag uit een analistenrapport van de zakenbank.

Berenberg bracht daarin naar voren dat het in overgangsjaar 2024 aanbeveling verdient het aandeel in portefeuille te nemen in aanloop naar de verwachte groei van volgend jaar. De bank wees daarbij ook op de strategische doelstellingen voor 2026 die verdere verbeteringen in zich dragen.

Voor 2024 verwacht Berenberg een stabiele omzet en voor 2025 een groei van 5 procent naar 3,44 miljard euro. Voor volgend jaar rekent de bank verder op een EBITA van 550 miljoen euro, ruim 10 procent meer dan de 497 miljoen euro die Berenberg in 2024 verwacht.

Aalberts heeft volgens Berenberg kans gezien de groei, marges en het rendement te verbeteren. De waarderingsfactoren bleven daarentegen op het niveau van de historische gemiddelden.

Voor 2024 liggen de verhouding tussen de bedrijfswaarde en de EBITDA en de koers/winstverhouding onder het gemiddelde van de laatste tien jaar. Dat betekent volgens analist Christoph Greulich dat de verbeteringen die Aalberts bewerkstelligde nog niet zichtbaar zijn in het financiële profiel.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers OCI

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.