Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Technische analyse BEL20 index & aandeel Nvidia

Technische analyse BEL20 index & aandeel Nvidia
3 jun 2024 om 12:56

Estimated reading time: 3 minutes

In de wekelijks terugkerende technische analyse bespreken we de BEL 20 index op basis van de grafiek. Daaronder bespreken we altijd één los aandeel of index op basis van technische analyse.

Meer informatie over de werking van technische analyse leest u in het LYNX Kennisportaal.

Technische analyse BEL20 index (BEL20)

De Belgische beurs heeft de afgelopen twee weken een correctie laten zien. Deze blijft vooralsnog keurig binnen de stijgende trend. De BEL20-index lijkt afgelopen vrijdag te zijn gebodemd op het 55-daags voortschrijdende gemiddelde. Ook werd deze potentiele hogere bodem gevormd aan de onderkant van de stijgende trendlijn. En als laatste ligt deze bodem boven voorgaande koerstoppen.

Het is nu van belang dat de index boven de weerstand op 4.045 punten sluit om de stijgende trend een krachtige opwaartse impuls te geven. Daarna kan de uptrend worden vervolg richting de weerstand op 4.294 en hoger. Nog altijd richten we ons op de toppen van 2022, gezien dit ook het koersdoel is van de enorme omgekeerde hoofd & schouder patroon dat we in de afgelopen maanden hebben besproken.

Zakt de BEL20 index echter onder de EMA500 en onder de recente low, dan kan een grotere correctie richting de steun op 3.780 punten niet worden uitgesloten. Hier ligt ook het 200-daags voortschrijdende gemiddelde. Zolang de beurs hierboven blijft en dit gemiddelde blijft stijgen is de bullmarkt intact.

Technische analyse aandeel Nvidia (NVDA)

Talloze analisten en handelaren hebben al geprobeerd de top van het aandeel Nvidia te raden. Op de grafiek zijn er echter nog weinig topsignalen te bekennen. Sinds de rally in januari 2023 van start ging is het aandeel namelijk nooit meer onder het 200-daags gemiddelde gesloten. De adempauze van vorige zomer resulteerde in een zijwaarts trendkanaal, waarbij de koers keurig en ruim boven het stijgende 200-daags voortschrijdende gemiddelde bleef. Dit soort bewegingen bevestigen de enorme vraag naar het aandeel Nvidia. Na de uitbraak werd de stijgende trend weer gewoon hervat. Onlangs gebeurde hetzelfde, waarmee de stijgende trend, gekenmerkt door hogere toppen en bodems, een vervolg kreeg tot $ 1158.

Bij de recente top raakte de RSI-indicator weer in het overbought gebied, wat op zich zelf staand niet per se een topsignaal is. Daarvoor kijken we liever naar negatieve divergentie, waarbij de RSI een lagere top laat zien als Nvidia een hogere top neerzet. Voorlopig is dit dus nog niet aan de order. Een beperkte terugval blijft toch mogelijk en lijkt al te zijn ingezet, waarbij de voorgaande weerstand rond $ 974 nu als steun dient te dienen. Hier kan Nvidia dus weer opveren en een hogere bodem gaan vormen.

Mocht Nvidia echter onder de $ 974 zakken en hier te ver onder sluiten, dan kan dat wel een teken zijn dat de stijgende trend verzwakt. Een doorbraak onder de EMA55 kan vervolgens een grotere correctie in gang zetten richting de steun op $ 756 (bodem 19 april). De bullmarket dit begin 2023 van start ging komt echter pas ten einde na een langdurig toppatroon, waarbij de koers uiteindelijk onder de EMA200 zakt.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.