Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Alfen aan de slag in Zweden

Alfen aan de slag in Zweden
30 mei 2024 om 11:35

 Alfen helpt Zweden om meer hernieuwbare energie aan het elektriciteitsnet te koppelen en het tegelijkertijd in balans te houden. Dit maakte het bedrijf donderdag bekend, zonder financiële details te noemen.

Rabbalshede Kraft zal een 20MW/20MWh TheBattery Elements-systeem van Alfen installeren op het windpark in Femstenaberg.

De CEO van Rabbalshede Kraft, Peter Wesslau, kondigde aan dat het batterijsysteem van Alfen diensten zal ondersteunen voor de Zweedse elektriciteitstransmissie netbeheerder Svenska kraftnät en de eigen operaties van het park zal optimaliseren.  

De bouw van het systeem in Femstenaberg zal naar verwachting in de herfst van 2024 beginnen. In de lente van 2025 wordt verwacht dat de installatie gebruikt kan worden. In de toekomst is het ook de bedoeling om zonne-energie aan het energiepark toe te voegen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.