Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Futures voorspellen groene opening Wall Street

Futures voorspellen groene opening Wall Street
23 mei 2024 om 12:45

 De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een groene opening tegemoet, waarbij de Nasdaq weer op recordkoers ligt dankzij een verwachte koerssprong van Nvidia. De futures op de techindex stegen rond lunchtijd tot 0,9 procent. De futures op de S&P 500 noteerden 0,5 procent hoger, terwijl de Dow-futures licht stegen.

Woensdag sloot Wall Street nog licht lager, “na uitgesproken havikachtige commentaren van enkele Fed-functionarissen”, zag beleggingsexpert Kevin Verstraete van online broker Lynx. De notulen van de laatste vergadering van de Federal Reserve leken te benadrukken dat de centrale bank voorzichtig blijft met het verlagen van de rente, omdat de inflatie ondanks alle inspanningen hardnekkig hoog blijft.

Deze onzekerheid lijkt donderdag echter overschaduwd te worden door de “indrukwekkende kwartaalcijfers van Nvidia”, zei Verstraete. Nvidia wist afgelopen kwartaal opnieuw de hooggespannen verwachtingen te verslaan.

“Na bekendmaking van de cijfers sloot het aandeel Nvidia nabeurs voor het eerst boven de 1.000 dollar, op 1.007 dollar”, aldus Verstraete.

Volgens data van FactSet is Nvidia inmiddels bijna 2,5 biljoen dollar waard en dat is bijna evenveel als alle Duitse beursgenoteerde bedrijven samen.

Op macro-economisch vlak is er donderdag aandacht voor de wekelijkse steunaanvragen, de samengestelde inkoopmanagersindex, de Chicago Fed index en de nieuwe woningverkopen.

De euro/dollar handelde donderdagmiddag op 1,0845. De olieprijzen stegen tot een procent, terwijl de Amerikaanse obligatierentes stabiliseerden.

Bedrijfsnieuws

Nvidia behaalde in het eerste kwartaal een omzet van 26 miljard dollar, wat beter was dan het bedrijf zelf had voorzien en ook boven de analistenconsensus. Verder kondigde het AI-bedrijf een aandelensplitsing aan van 10-voor-1, die op 7 juni nabeurs wordt doorgevoerd. Nvidia gaat donderdag een bijna 7 procent hogere opening tegemoet op circa 1.013 dollar.

DuPont is van plan om zich op te splitsen in drie afzonderlijke naamloze vennootschappen, waarbij de scheiding naar verwachting binnen 18 tot 24 maanden zal zijn voltooid. Aandelen stegen voorbeurs met zo’n 5 procent.

Live Nation daalde met dik 7 procent in de Amerikaanse voorbeurshandel nadat The Wall Street Journal meldde dat het Amerikaanse ministerie van Justitie en een groep staten van plan zijn het bedrijf aan te klagen, omdat de eigenaar van Ticketmaster zijn ticketmonopolie heeft gebruikt om de concurrentie te onderdrukken. Het bedrijf zou volgens de autoriteiten moeten worden opgesplitst.

Snowflake steeg voorbeurs bijna 5 procent na het verhogen van de outlook voor het lopende boekjaar. Wel stelde de winst in het afgelopen kwartaal teleur.

De Europese Commissie heeft Mondelez donderdag een boete van omgerekend 337,5 miljoen euro opgelegd voor het belemmeren van de grensoverschrijdende handel in chocolade, koekjes en koffieproducten tussen de lidstaten. Omdat Mondelez, bekend van merken als Milka, Oreo, Cadbury en LU, medewerking heeft verleend aan het onderzoek en zijn verantwoordelijkheid heeft genomen, krijgt het wel een boetevermindering van 15 procent. Aandelen van Mondelez noteerde donderdag voorbeurs licht lager.

Slotstanden

De S&P 500 sloot woensdag 0,3 procent lager op 5.307,01 punten, de Nasdaq daalde 0,2 procent tot 16.801,54 punten en de Dow Jones-index verloor 0,5 procent tot 39.671,04 punten. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.