Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Beursblik: geen grote verrassingen in strategie-update Ahold

Beursblik: geen grote verrassingen in strategie-update Ahold
23 mei 2024 om 10:06

 Ahold Delhaize heeft met een strategie-update geen grote verrassingen laten zien. Dit oordeelden analisten van Jefferies donderdag in een rapport. 

De supermarktketen mikt voor de periode van 2025 tot en met 2028 op een samengesteld jaarlijks groeipercentage van de omzet van vier procent, en de onderliggende operationele marge moet daarbij gemiddeld uitkomen op eveneens vier procent. 

De onderliggende winst per aandeel zal in deze periode jaarlijks gemiddeld een “hoog enkelcijferige groei” laten zien, en genoeg inkomsten genereren om jaarlijks voor 1 miljard euro aan eigen aandelen in te kopen en de dividenduitkeringen te laten groeien, aldus Ahold. De vrije kasstroom moet naar 9 miljard euro. 

De omzetverwachting noemde Jefferies positief, terwijl de verwachtingen voor de groei van de winst per aandeel, vrije kasstroom en het inkoopprogramma grofweg in lijn met de consensus waren. 

Als gevolg zal de strategie-update geen grote wijzigingen teweeg brengen in de consensus, denken de analisten. “De optimisten hielden rekening met een hogere winst per aandeel en de pessimisten met extra investeringen, maar geen van beiden kregen gelijk”, aldus Jefferies. 

Jefferies handhaafde het Houden advies op Ahold Delhaize met een koersdoel van 30,00 euro. Het aandeel daalde donderdagochtend met 0,8 procent tot 29,29 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Ahold Delhaize

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.