Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

ETF van de week: ETC Group Physical Bitcoin (BTCE)

ETF van de week: ETC Group Physical Bitcoin (BTCE)
22 mei 2024 om 08:09

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

ETC Group Physical Bitcoin (BTCE)

De ETC Group Physical Bitcoin heeft een fondsvolume van 981 miljoen euro. Deze ETC belegt in de cryptocurrency Bitcoin en is fysiek afgedekt met overeenkomstige cryptoposities. Het voordeel van de Bitcoin ETC is dat het verhandeld kan worden via een gewone effectenrekening. De ETC heeft dit jaar al sterke winsten geboekt dankzij de stijging van de Bitcoin. Na de correctie van de afgelopen weken zijn de kopers nu teruggekeerd.

Uitleg: De afgelopen dagen is het optimisme op de cryptomarkten teruggekeerd. Beleggers hebben nu de oorlogsschok en de geopolitieke ontwikkelingen verwerkt. De koersen zijn al iets boven de EMA-20 gestegen, maar met verdere kracht is het zinvol om een voet tussen de deur te hebben aan de koopkant van deze Bitcoin ETC. De verdere stop is gekozen vanwege de volatiliteit van Bitcoin.

Set-up: Door de kracht van de Bitcoin ETC kon er direct een long positie worden geopend. Het is ook mogelijk om te kopen wanneer de prijs opnieuw naar EUR 57 zakt. De trade zou kunnen worden afgedekt na het instappen onder de low van vorige week.

De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.

De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

Download KID informatie.


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.