Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Winst American Express stijgt harder dan omzet

Winst American Express stijgt harder dan omzet
19 apr 2024 om 13:33

 American Express heeft in het eerste kwartaal meer omzet behaald en de winst nog sterker zien stijgen. Dat bleek vrijdag uit de kwartaalcijfers van het creditcardbedrijf.

“We zijn 2024 sterk begonnen, waarbij onze resultaten in het eerste kwartaal de positieve trends weerspiegelen die we de afgelopen jaren in ons bedrijf hebben gezien”, aldus CEO Stephen J. Squeri.

De inkomsten, na aftrek van rentelasten, bedroegen in het eerste kwartaal 15,8 miljard, een stijging van 11 procent ten opzichte van de 14,3 miljard dollar een jaar geleden. De stijging was voornamelijk te danken aan hogere rentebaten en hogere uitgaven van kaarthouders.

De nettowinst kwam 34 procent hoger uit op 2,4 miljard dollar ten opzichte van een jaar geleden, ofwel 3,33 per aandeel. Dat was in het eerste kwartaal van vorig jaar 2,40 dollar.

De voorzieningen voor kredietverliezen bedroegen 1,3 miljard dollar, vergeleken met 1,1 miljard dollar een jaar geleden. 

De kosten bedroegen afgelopen kwartaal 11,4 miljard dollar, een stijging van 3 procent ten opzichte van een jaar geleden.

Outlook

American Express handhaafde vrijdag de outlook voor 2024. Hierbij houdt het bedrijf met een winst per aandeel tussen de 12,65 en 13,15 dollar op een omzet die naar verwachting met 9 tot 11 procent stijgt.

Het aandeel daalde na de cijfers met 0,7 procent voorbeurs.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.