Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Valuta: dollar even kort omhoog

Valuta: dollar even kort omhoog
19 apr 2024 om 11:43

 De euro noteerde vrijdag rond 1,0650 dollar, na eerder op de dag een korte daling te hebben gemaakt richting de 1,06 dollar na berichten over een vergeldingsaanval van Israël op Iran.  

“Het valt lastig in te schatten in hoeverre de acties van Israël tegenover Iran, waar de Amerikaanse media over rapporteren waar zijn, maar het is aannemelijk dat de berichten erover voor beweging in de dollar zorgden, omdat de munt in dergelijk gevallen vaak als veilige haven wordt beschouwd”, aldus valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury vrijdag tegen ABM Financial News. 

Erdmann verwacht, met een lege Amerikaanse macro-agenda, dat de valutamarkt zich vandaag en dit weekend richt op de bijeenkomst van het IMF in Washington waar tal van monetaire prominenten aanwezig zijn.

China gaat importtarieven heffen op Amerikaanse industriële chemicaliën. De stap volgt op een door president Joe Biden aangekondigde heffing op de import van Chinees staal. De aankondiging door Beijing kwam vrijdag naar buiten met als reden dat de Amerikaanse importen de lokale chemie-industrie benadelen. Een nieuwe handelsoorlog kan ook een nieuwe fase inluiden voor de Amerikaanse inflatiedynamiek.

De euro noteerde vrijdag 0,1 procent hoger op 1,0649 dollar. De Europese munt noteerde vlak op 0,8557 Britse pond. Het Britse pond steeg nog geen 0,1 procent en noteerde op 1,2446 dollar.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.