Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BlackRock boekt meer winst dan verwacht

BlackRock boekt meer winst dan verwacht
12 apr 2024 om 13:07

 BlackRock heeft in het afgelopen kwartaal een hogere winst geboekt, terwijl het beheerd vermogen ook steeg. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Amerikaanse vermogensbeheerder.

BlackRock boekte over het eerste kwartaal een nettowinst van 1,57 miljard dollar, ofwel 10,48 dollar per aandeel, in vergelijking met 1,16 miljard dollar in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. 

Over het vierde kwartaal van 2023 behaalde de vermogensbeheerder een nettowinst per aandeel dollar per aandeel van 9,15 dollar.

De aangepaste winst kwam afgelopen kwartaal uit op 9,81 dollar per aandeel tegen 7,93 dollar per aandeel een jaar eerder. De verwachting van analisten geraadpleegd door FactSet lag op een winst van 9,39 dollar.

De inkomsten van BlackRock stegen op jaarbasis van 4,24 miljard dollar naar 4,73 miljard dollar. In het vierde kwartaal van 2023 lag de omzet op 4,63 miljard dollar.

Het beheerd vermogen van BlackRock steeg op jaarbasis met 15 procent tot bijna 10,5 biljoen dollar. Aan het einde van het vierde kwartaal stond het beheerd vermogen op iets meer dan 10,0 biljoen dollar.

Het aandeel BlackRock noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 1,8 procent hoger.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers OCI

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.