Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Constellation Brands overtreft verwachtingen

Update: Constellation Brands overtreft verwachtingen
11 apr 2024 om 16:28

 Drankenreus Constellation Brands heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar meer omzet geboekt dan verwacht, waarbij de bieren het beter deden dan de wijnen en sterke drank. Dat maakte het bedrijf, bekend van de biermerken Corona en Modela Especial, donderdag bekend.

Het bedrijf boekte een nettowinst van 392 miljoen dollar, of 2,14 dollar per aandeel, wat 76 procent hoger was dan een jaar eerder, op een omzet die met 7 procent steeg tot 2,14 miljard dollar. Analisten rekenden vooraf op een omzet van 2,09 miljard dollar. 

Gecorrigeerd voor bijzondere posten steeg de winst met 13 procent tot 2,26 dollar per aandeel. 

Het bierbedrijf groeide met bijna 11 procent in volumes in het vierde kwartaal, terwijl de operationele marge met 30 basispunten steeg tot 34,4 procent. 

De divisie wijnen zag de omzet afgelopen kwartaal dalen met 6,0 procent, door het afbouwen van voorraden bij de groothandel. De operationele marge daalde hier met 220 basispunten tot 25,5 procent. De wijnverkoop zal wel weer aantrekken, voorziet het bedrijf.

Het jaarresultaat van Constellation kwam uit op een winst van 1,73 miljard dollar, op een omzet die met 5 procent steeg tot 9,96 miljard dollar. Per aandeel was dit een winst van 12,38 dollar, exclusief Canopy EIE.    

Het kwartaaldividend wordt gesteld op 1,01 dollar per aandeel, een stijging van 13 procent.

Outlook

Voor het lopende boekjaar 2024-2025 gaf het bedrijf een outlook van 13,40 tot 13,70 dollar winst per aandeel. Analisten rekenden tot de cijfers gemiddeld op 13,43 dollar. Ook kwam het bedrijf met een doelstelling voor de operationele kasstroom van 2,8 tot 3,0 miljard dollar en voor de vrije kasstroom van 1,4 tot 1,5 miljard dollar.

Update: om informatie toe te voegen en juiste marge voor bierdivisie te noemen. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.