Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Samsung rekent op sterke winststijging

Samsung rekent op sterke winststijging
5 apr 2024 om 13:31

 Samsung Electronics verwacht in het eerste kwartaal veel meer winst te maken, dankzij een hogere omzet. Dit maakte het Koreaanse bedrijf vrijdag bekend.

De outlook wijst op een operationele winst van 6,5 tot 6,7 biljoen won op een omzet van 70 tot 72 biljoen won. In het voorgaande vierde kwartaal boekte Samsung een winst van 2,8 biljoen won op een omzet van 67,8 biljoen won. En in het eerste kwartaal van 2023 was dit 0,6 biljoen won op een omzet van 63,8 biljoen.

Als het Samsung lukt deze outlook te halen, dan gaat het om de beste resultaten sinds het derde kwartaal van 2022 en daarmee een significant herstel na een reeks teleurstellende resultaten als gevolg van stevige verliezen in de chipproductie van het afgelopen jaar.

De Koreaanse producent van geheugenchips heeft het afgelopen jaar flink geleden onder de lage vraag naar dergelijke chips.

Eerder deze week verhoogde JPMorgan zijn taxaties voor Samsung Electronics, omdat een vraagherstel volgens de analisten ook betekent dat het bedrijf de prijzen kan verhogen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.