Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Futures voorspellen groene opening Wall Street

Futures voorspellen groene opening Wall Street
4 apr 2024 om 12:44

 De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een groene opening tegemoet. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 tot 0,3 procent hoger. Ook de futures op de Dow Jones index en de Nasdaq stonden licht in de plus.

Woensdag sloot Wall Street verdeeld, na uitspraken van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell en een sterk banenrapport voor de Amerikaanse private sector. In maart bleek de banengroei met 184.000 veel sterker dan verwacht.

Analist Ipek Ozkardeskaya van Swissquote Bank wees op de opmerkingen van Powell dat de sterker dan verwachte inflatiecijfers in januari en februari het beleid niet doen veranderen.

Dat is volgens de marktkenner van Swissquote Bank genoeg om de beurzen hoger te zetten.

“Het geloof dat er toch echt renteverlagingen in de VS zullen komen, steunt het sentiment vandaag”, voegde investment manager Simon Wiersma van ING toe.

Op macro-economisch vlak gaat de aandacht donderdag uit naar de wekelijkse steunaanvragen in de VS en de handelsbalans over februari.

Vrijdag wacht nog het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Voor maart wordt gerekend op een banengroei van 200.000, een werkloosheid van 3,8 procent en een loongroei op jaarbasis van 4,1 procent. In februari kwamen er in de VS 275.000 nieuwe banen bij, noteerde de werkloosheid op 3,9 procent en de loongroei op 4,28 procent.

De euro/dollar steeg donderdag aan het begin van de middag 0,2 procent naar 1,0857, terwijl de Amerikaanse tienjaarsrente stabiliseerde rond 4,36 procent.

De olieprijzen stabiliseerden na vier sessies van stijgingen. Volgens analisten van Sevens Report blijft geopolitiek de drijvende kracht voor de oliemarkten.

Bedrijfsnieuws

Disney noteerde in de voorbeurshandel licht lager, na een verlies van ruim 3 procent op woensdag. Het lukte de activistische aandeelhouder Nelson Peltz woensdagavond niet om tijdens een cruciale aandeelhoudersvergadering in te breken in het Disney-bestuur. CEO Bob Iger stak hier met succes een stokje voor. Disney liet weten dat aandeelhouders met “substantiële marge” akkoord gingen met de door het bedrijf aangedragen bestuurders. Dit betekent dat er geen plek is voor Peltz.

“Met de aandeelhoudersvergadering nu achter de rug, kunnen we ons volledig richten op groei en waarde creëren voor onze aandeelhouders”, zei topman Iger in een toelichting.

Intel stond woensdag nog stevig onder druk nadat bekend werd dat het verlies bij de foundry tak afgelopen jaar is opgelopen. Het aandeel daalde ruim 8 procent. Donderdag gaat Intel vooralsnog een lichtgroene opening tegemoet.

BlackBerry kwam woensdag nabeurs met beter dan verwachte cijfers. Het aandeel gaat donderdag een 6,7 procent hogere opening tegemoet. Ook Levi Strauss wist de markt positief te verrassen met de resultaten en verhoogde bovendien de outlook. Dat aandeel lijkt donderdag 9 procent hoger te zullen openen.

Amazon steeg vanmiddag licht in de voorbeurshandel, nadat de e-commercereus woensdag nog een marktwaarde van bijna 1,9 biljoen dollar bereikte.

Slotstanden

De S&P 500 sloot woensdag 0,1 procent hoger op 5.211,49 punten, de Dow Jones-index daalde 0,1 procent tot 39.127,14 punten en technologiebeurs Nasdaq werd 0,2 procent meer waard op 16.277,46 punten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.