Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street beperkt winst

Wall Street beperkt winst
26 mrt 2024 om 19:19

 De Amerikaanse beurzen stonden dinsdag hoger, maar leverden een deel van de eerdere winsten in. 

De S&P 500 index noteerde 0,2 procent hoger op 5.228,91 punten. De Dow Jones-index steeg ook 0,2 procent en de Nasdaq 0,3 procent. 

Beleggers richten hun vizier op vrijdag, wanneer PCE-inflatiecijfers bekend worden. Dat is de favoriete inflatiebarometer van de Federal Reserve.

Veel beurzen zijn dan gesloten voor het paasweekend, dus beleggers zijn mogelijk extra voorzichtig uit vrees voor een nare verrassing. “Beleggers nemen mogelijk een pauze om van de voorjaarsvakantie te kunnen genieten”, zei SPI Asset Management.

Het PCE-rapport kan meer zicht geven op wanneer de Fed voor het eerst de rente gaat verlagen. “In deze context zou een ‘groen licht’ betekenen dat de inflatiecijfers voldoen aan de  consensusverwachting of lager uitvallen”, zei SPI.

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen bleek in maart stabiel te zijn op een laag niveau. Verder bleek dat de orders voor duurzame goederen in de VS in februari sterker dan verwacht stegen, terwijl de huizenprijzen in de VS in januari nog sneller stegen dan in december, met 6,6 procent.

Olie werd dinsdag goedkoper. Een mei-future Brent daalde met 0,3 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,0829. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,0840 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Trump Media & Technology, dat het socialmediaplatform Truth Social van Donald Trump exploiteert heeft maandag de fusie met de lege beurshuls Digital World Acquisition afgerond. De nieuwe combinatie wordt verhandeld op de Nasdaq onder het tickersymbool DJT. Het aandeel steeg dinsdag 46 procent

Gamestop noteerde vlak. Analisten verwachten dat de retailer een winst van 0,30 dollar per aandeel zal rapporteren op een omzet van 2,1 miljard dollar.

Super Micro Computer won 2,7 procent tot 1.070 dollar. Het aandeel steeg maandag ook al 7,2 procent nadat analisten van JPMorgan een Overwogen advies gaven en een koersdoel van 1.150 dollar

United Parcels Service verloor 8 procent. De pakketbezorger organiseerde dinsdag een beleggersdag en presenteerde nieuwe strategische doelen: een omzet van 108 tot 114 miljard dollar in 2026, in plaats van de 91 miljard vorig jaar, en een operationele marge boven 13 procent, in plaats van 10,9 procent in 2023. Voor 2024 wordt nog gerekend op een lagere marge van 10,0 tot 10,6 procent.

Alibaba’s logistieke dochteronderneming Cainiao heeft haar beursgang en aanvraag voor een notering aan de Hongkong Stock Exchange ingetrokken, meldde de Chinese e-commerce gigant dinsdagmiddag. Het aandeel Alibaba noteerde licht hoger in New York.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.