Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nederlander weer minder negatief

Nederlander weer minder negatief
20 mrt 2024 om 06:49

De stemming onder consumenten is in maart verder verbeterd, maar het vertrouwenscijfer bleef nog wel negatief. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Het consumentenvertrouwen steeg van -27 in februari naar -22 deze maand, zei het CBS. Hiermee ligt het consumentenvertrouwen nog steeds onder het gemiddelde van de afgelopen 20 jaar van -10.

Consumenten waren in maart minder pessimistisch over de economie dan in februari, aldus het CBS. De deelindicator economisch klimaat kwam uit op -35, tegen -41 in februari. Het oordeel van consumenten over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden was minder negatief, maar het oordeel over de economische situatie in de komende twaalf maanden was een fractie negatiever.

De koopbereidheid kwam in maart uit op -14, tegen -17 in februari. Het oordeel over de financiële situatie in de afgelopen twaalf maanden en het oordeel over de financiële situatie in de komende twaalf maanden verbeterden. 

Verder vonden consumenten volgens het statistiekbureau de tijd voor het doen van grote aankopen minder ongunstig dan in februari.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.