Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Europese Commissie voelt zich misleid door Kingspan

Update: Europese Commissie voelt zich misleid door Kingspan
19 mrt 2024 om 15:16

 De Europese Commissie heeft vraagtekens gezet bij de informatieverstrekking door Kingspan tijdens het overnameproces van Trimo. Dit bleek dinsdag uit een persbericht van EC.

Kingspan maakte in maart 2021 bekend Trimo te willen overnemen. Die transactie keurde de EC in maart 2022 af, omdat een combinatie van de twee bedrijven negatief zou kunnen uitpakken voor de concurrentie in de markt voor bouwmaterialen. Beide bedrijven maken en verkopen isolatiepanelen. De overname zou volgens de EC kunnen leiden tot hogere prijzen, minder keuze en lagere kwaliteit.

In april zagen beide partijen van de deal af.

In november startte de EC een onderzoek naar de informatieverstrekking door Kingspan gedurende het proces. De Commissie vermoedt dat de verstrekte informatie incorrect, incompleet en misleidend was.

Kingspan krijgt van de EC nu de gelegenheid om op deze beschuldigingen te reageren. Indien Kingspan de beschuldigingen niet kan weerleggen, dan zal er hoogstwaarschijnlijk een boete volgen die kan oplopen tot 1 procent van de omzet van Kingspan. 

Update: om technisch redenen

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.