Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street koerst af op vlak slot

Wall Street koerst af op vlak slot
13 mrt 2024 om 18:53

 De Amerikaanse beurzen noteerden woensdag vlak met nog een paar uur handel te gaan.

De toonaangevende S&P 500 index noteerde vlak op 5.174,28 punten, de Dow Jones index won 0,3 procent op 39.129,29 punten en de Nasdaq noteerde 0,4 procent lager op 16.207,48 punten.

Analist Stephen Innes van SPI Asset Management merkte op dat de onverwachte stijging van de Amerikaanse inflatie gisteren de Federal Reserve wellicht reden hebben gegeven om voorzichtig te zijn met een op handen zijnde verlaging van de rente. “Maar, nu er nog twee maanden resteren voor de beleidsvergadering in juni, is er nog steeds tijd voor data om de beslissing van de centrale bank te beïnvloeden”, aldus de analist.

“Ondanks dit [inflatierapport] blijven de marktverwachtingen voor renteverlagingen stabiel op ongeveer 80 – 90 basispunten voor het jaar, wat in lijn is met de door de Fed verwachte renteverlaging van 75 basispunten. Dientengevolge is de tienjarige rente slechts bescheiden gestegen”, voegde Innes toe.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat het aantal hypotheekaanvragen in de VS vorige week is gestegen met 7,1 procent. De marktindex steeg van 188,2 naar 201,5.

Olie noteerde woensdag 2,4 procent hoger op 79,45 dollar per vat. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald.

De euro/dollar noteerde op 1,0961. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0939 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0924 op de borden. 

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de VS een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs beschijnen de producentenprijzen, de detailhandelsverkopen en de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de bedrijfsvoorraden later op de dag.

Bedrijfsnieuws

Allbirds boekte een groter dan verwacht verlies in het vierde kwartaal en verwacht in het eerste kwartaal en ook in heel 2024 opnieuw een dalende omzet. Het aandeel daalde circa 20 procent.

Dollar Tree verloor ongeveer 14 procent na een teleurstellend kwartaal. De keten is van plan om honderden winkels te gaan sluiten.

Intel daalde 3,4 procent, na een rapport van Bloomberg dat het Pentagon afziet van plannen om voor 2,5 miljard dollar aan chips van het bedrijf te kopen.

AI-specialist Nvidia, dat dinsdag 7 procent steeg, daalde woensdag 1,4 procent.

Het aandeel Tesla daalde 3,5 procent na een verkoopadvies van Wells Fargo. “Tesla ziet er niet zo ‘magnificent’ uit”, aldus analist Colin Langan, die een koersdoel hanteert van 125 dollar. “Tesla is een groeibedrijf dat niet groeit.”

Coinbase wil 1 miljard dollar ophalen met een converteerbare lening. Het aandeel steeg 1,6 procent, terwijl de prijs van bitcoin blijft stijgen.

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft woensdag met een overweldigende meerderheid een wetsvoorstel goedgekeurd die de socialmedia-app TikTok verbiedt in de Verenigde Staten, tenzij de Chinese eigenaar Byte Dance het onderdeel verkoopt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.