Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Envipco plaatst nieuwe aandelen

Envipco plaatst nieuwe aandelen
12 mrt 2024 om 18:58

 Envipco gaat nieuwe aandelen plaatsen bij gekwalificeerde investeerders, met een bruto-opbrengst van ongeveer 300 miljoen Noorse kroon, of ruim 26 miljoen euro. Dit meldde de fabrikant van statiegeldmachines dinsdag nabeurs.

Het aantal aangeboden aandelen en de prijs per aandeel zal worden vastgesteld via een versneld bookbuildingproces. Bestaande aandeelhouders van de vennootschap hebben geen voorkeursrechten met betrekking tot de nieuw uit te geven aandelen, aldus Envipco.

De bookbuildingperiode begint op 12 maart om 17:30 CET en sluit op 13 maart 2024 om 08:00 CET. Carnegie AS en Skandinaviska Enskilda Banken AB en Envipco zelf kunnen echter op elk moment besluiten om de bookbuildingperiode te verkorten of te verlengen, aldus het bedrijf.

Envipco zal de opbrengst gebruiken om in te spelen op nieuwe marktkansen, maar ook voor werkkapitaal, fusies en overnames, en algemene bedrijfsdoeleinden.

“De vennootschap blijft haar Europese groeistrategie uitvoeren en is goed gepositioneerd om marktaandeel te veroveren op nieuwe marktkansen”, zei Envipco dinsdag.

Het bedrijf meldde ook dat het binnen 12 maanden een notering nastreeft aan de Oslo Børs. Envipco is momenteel, naast de notering in Amsterdam, genoteerd aan Euronext Growth Oslo.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.