Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Powell: op schema voor renteverlaging later dit jaar

Powell: op schema voor renteverlaging later dit jaar
6 mrt 2024 om 16:48

Voorzitter Jerome Powell van de Federal Reserve denkt dat een renteverlaging “op enig moment” dit jaar op zijn plaats zal zijn, hoewel de Fed alert blijft op de inflatierisico’s. Dat zei Powell woensdag in een verklaring tegenover het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

“Als de economie zich in brede zin ontwikkelt zoals wordt verwacht, zal het waarschijnlijk gepast zijn om het beperkende beleid op enig moment dit jaar terug te schroeven”, aldus Powell.

Wel zal het eerst nog nodig zijn dat economische cijfers meer vertrouwen geven dat de inflatie duurzaam aan het dalen is richting de gewenste 2 procent, zei de centrale bankier.

De aandelenbeurzen in de VS noteerden woensdagmiddag circa een half procent hoger. Het rendement op tienjarige Amerikaanse staatsleningen daalde licht tot 4,119 procent.

De uitspraken van Powell “veranderen niets aan onze visie dat de Fed waarschijnlijk in juni voor het eerst de rente verlaagt”, stelde Andrew Hunter van Capital Economics. Hunter denkt dat de sterke stijging van de kerninflatie in januari geen keerpunt was maar “ruis”.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.