Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Goud op recordjacht

Goud op recordjacht
4 mrt 2024 om 12:35

 De goudprijzen zijn vrijdag op de hoogste niveaus ooit gesloten, zowel in dollars als in euro’s. 

Begin december wist de goudprijs nog een nieuwe ‘all time high’ neer te zetten op 2.145,92 dollar per troy ounce, maar sloot die dag uiteindelijk weer flink lager op 2.034,03 dollar per troy ounce

Vrijdag was de slotkoers 2.083,54 dollar per troy ounce en zo werd de hoogste slotkoers van eind december licht aangescherpt.

De recente stijging is mede te danken aan de tegenvallende macrocijfers uit de VS van vorige week, die de vooruitzichten op een renteverlaging door de Federal Reserve in juni versterkten.

De goudprijs is sinds medio 2020 gevangen in een bandbreedte van grofweg 1.640 en 2.075 dollar. Het is volgens analisten nu de vraag of de recente opleving meer tractie zal krijgen.

Nieuwe Amerikaanse macrocijfers, zoals de banencijfers, zouden wel eens een aanjager kunnen zijn voor een verdere stijging van het edelmetaal als ze aanzienlijk zwakker uitkomen dan verwacht, denkt Bart Melek, hoofd Commodity Strategy bij TD Securities, in een rapport. Anders zal waarschijnlijk een groot deel van de winst van vrijdag worden teruggegeven, zegt Melek. Zodra er meer zekerheid is over de timing en de omvang van de aanstaande renteverlaging, zou goud naar 2.300 dollar per troy ounce kunnen stijgen, voegde Melek toe.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.