Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street lager gesloten

Wall Street lager gesloten
28 feb 2024 om 22:04

 De Amerikaanse beurzen zijn woensdag lager gesloten, in afwachting van het inflatierapport dat meer inzicht zou kunnen geven in de richting van het rentebeleid van de Fed.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,2 procent tot 5.069,76 punten, de Dow Jones index verloor 0,1 procent op 38.949,02 punten en de Nasdaq noteerde 0,6 procent lager op 15.947,74 punten.

In aanloop naar het inflatierapport van donderdag maakte Wall Street een pas op de plaats.

“Voor de meeste beleggers is het nu nog afwachten vooraleer de Fed de rente effectief verlaagt om echt meer risico te gaan nemen. Veel beleggers verwachten dan ook dat wanneer de Fed de rente zal verlagen de beurzen ook veel sterker zullen gaan stijgen. Ook is het afwachten naar heel veel economische cijfers deze week. Momenteel hebben de beleggers dus een meer afwachtende houding”, zei online broker LYNX.

Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend dat de Amerikaanse economie in het vierde kwartaal nog iets verder is vertraagd dan eerder werd gemeten. De economie groeide met 3,2 procent, tegen 4,9 procent in het derde kwartaal. Eerder werd een groei van 3,3 procent gerapporteerd.

Het aantal hypotheekaanvragen in de VS is vorige week gedaald met 5,6 procent. De marktindex daalde van 181,6 naar 171,5.

De april-future voor een vat ruwe olie sloot woensdag op de New York Mercantile Exchange 0,33 dollar lager op 78,54 dollar. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen.

De euro/dollar noteerde op 1,0838. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,0825 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0844 op de borden. 

Naast het inflatierapport staan donderdag in de VS op macro-economisch vlak nog drie publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de inkoopmanagersindex Chicago en de aanstaande woningverkopen.

Bedrijfsnieuws

Online marktplaats eBay steeg bijna 8,0 procent, nadat het bij de cijfers aankondigde om het kwartaaldividend te verhogen en nog eens 2 miljard dollar te spenderen aan het terugkopen van eigen aandelen.

De aandelen van cryptobeurs Coinbase Global stegen met circa 0,6 procent, nu de bitcoinprijs maar blijft stijgen. De cryptocurrency wordt vandaag verhandeld boven de 60.000 dollar en dat is een flinke sprong ten opzichte van de 42.500 dollar begin februari.

De aandelen Beyond Meat stegen bijna 35 procent, nadat de maker van plantaardige vleesvervangers dinsdagmiddag zei dat het kosten zou besparen om zijn resultaten te verbeteren. De verkoopvolumes blijven onder druk.

De aandelen van UnitedHealth Group daalden circa 3 procent, nadat het ministerie van Justitie een mededingingsonderzoek gestart is naar de eigenaar van de grootste Amerikaanse zorgverzekeraar.

Apple heeft zijn ambities om een elektrisch voertuig te bouwen beëindigd, terwijl het de investeringen in generatieve AI juist opvoert. Het aandeel daalde circa 0,7 procent.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.