Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Noord-Europa valt tegen bij Just Eat Takeaway

Beursblik: Noord-Europa valt tegen bij Just Eat Takeaway
28 feb 2024 om 08:55

 Just Eat Takeway.com heeft ietwat teleurstellend gepresteerd in Noord-Europa. Dit stelden analisten van Jefferies woensdag in een rapport. 

Voorbeurs kreeg de markt inzicht in hoe het EBITDA-resultaat was verdeeld over de verschillende regio’s, nadat Just Eat al eerder met groepscijfers kwam. Vanochtend bleek dat de maaltijdbezorger ietwat teleurstellend heeft gepresteerd in Noord-Europa, aldus Jefferies. “Daar zulle vragen over komen in de call met het bedrijf later deze ochtend.”

Ook presenteerde Just Eat een outlook voor 2024. De maaltijdbezorger mikt dit jaar op een groei van de brutotransactiewaarde, exclusief Noord-Amerika, van 2 tot 6 procent. De vrije kasstroom moet in 2024 en daarna positief blijven en de aangepaste EBITDA moet op circa 450 miljoen euro uitkomen. Op lange termijn moet de bijbehorende marge 5 procent van de brutotransactiewaarde uitmaken.

“We zien de logica dat Noord-Amerika uit de verwachting voor 2024 is gehaald”, aldus Jefferies, erop wijzend dat de regio niet meer tot de kernmarkt behoort en dat de vrije kasstroom rond een break-evenpunt zit. 

De outlook is volgens Jefferies solide, waarbij er geen grote aanpassingen aan de consensus nodig zijn. 

Jefferies heeft een koopadvies op Just Eat Takeaway.com met een koersdoel van 25,50 euro. Het aandeel sloot dinsdag 3,4 procent hoger op 15,02 euro. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Just Eat Takeaway.com

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.