Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

FTC start rechtszaak om fusie Kroger en Albertsons te blokkeren

FTC start rechtszaak om fusie Kroger en Albertsons te blokkeren
26 feb 2024 om 20:25

 De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft maandag een rechtszaak aangespannen om Kroger’s bod van 25 miljard dollar op concurrent Albertson te blokkeren. Dit meldde de organisatie maandag.

De FTC stelt dat “de voorgestelde overname de hevige concurrentie tussen Kroger en Albertsons zal elimineren, wat vervolgens zal leiden tot hogere prijzen voor boodschappen en andere essentiële huishoudelijke artikelen voor miljoenen Amerikanen”.

“De overname van Albertsons door Kroger zou leiden tot extra prijsstijgingen voor dagelijkse boodschappen, waardoor de financiële druk waarmee consumenten in het hele land vandaag de dag worden geconfronteerd, verder zal worden verergerd”, zei FTC-directeur Henry Liu.

Het verlies aan concurrentie zou volgens de organisatie ook leiden tot producten en diensten van lagere kwaliteit, terwijl de keuze voor consumenten [voor waar ze boodschappen doen] ook wordt beperkt.

Tot slot zou volgens de FTC door de fusie de onderlinge concurrentie voor het werven van werknemers verdwijnen en daarmee zou het vermogen van deze werknemers onder druk komen te staan om hogere lonen, betere arbeidsvoorwaarden en betere arbeidsomstandigheden veilig te eisen.

Procureurs-generaal in Washington en Colorado hebben al een rechtszaak aangespannen om de fusie tegen te houden. Negen staten, waaronder Californië, hebben zich maandag bij de FTC-zaak aangesloten.

De bedrijven zeiden in een eerste reactie ernaar uit te kijken om hun argumenten [voor een fusie] voor de rechtbank te presenteren.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.