Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Media: Japan investeert meer in chipproductie TSMC

Media: Japan investeert meer in chipproductie TSMC
24 feb 2024 om 10:39

 De Japanse overheid zal 732 miljard yen, omgerekend 4,9 miljard dollar, aan extra subsidie verlenen aan Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. om zijn fabriek in het land uit te breiden. Dit meldde persbureau Bloomberg zaterdag op basis van uitspraken van de Japanse minister van Economische Zaken Ken Saito.

“TSMC is de belangrijkste partner voor Japan bij het realiseren van digitale transformatie, en zijn fabriek in Kumamoto levert een belangrijke bijdrage aan de stabiele inkoop van geavanceerde logische chips die zeer essentieel zijn voor de toekomst van industrieën in Japan,” citeerde het persbureau de minister tijdens de openingsceremonie van TSMC’s fabriek in Kumamoto.

De uitbreiding ondersteunt de massaproductie van chips vanaf 2027, aldus Bloomberg.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.