Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

WTI-olie krijgt 80 dollar in het vizier

WTI-olie krijgt 80 dollar in het vizier
16 feb 2024 om 20:53

 De olieprijzen zijn vrijdag verder gestegen na een beweeglijke sessie. Bij een settlement van 79,19 dollar werd een vat West Texas Intermediate ruim 3 procent duurder. De prijs voor een vat Brent steeg circa een half procent.

Op weekbasis stegen de olieprijzen 2 tot 3 procent. Volgens Fawad Razaqzada van City Index en Forex.com was het wel een volatiele week voor de oliemarkten, onder meer door de sterke dollar.

Dat “compenseert ondersteunende factoren zoals de situatie in het Midden-Oosten, de aanhoudende interventie van de OPEC en de hoop dat de economische omstandigheden in China in de komende kwartalen zullen verbeteren”, volgens de marktanalist.

De dollar wordt ondersteund door de gedachte dat de Federal Reserve nog een paar maanden zal wachten met het verlagen van de rente, nu de inflatie hardnekkiger blijkt dan verwacht.

Toch zijn er volgens Razaqzada momenteel weinig invloeden die de olieprijzen echt negatief kunnen beïnvloeden. Nu WTI boven de 78 dollar is uitgebroken, is de weg vrij naar een prijs van 80 dollar per vat, volgens de marktanalist.

Analisten van Commerzbank denken dat de olieprijzen niet veel verder kunnen stijgen.

“De geopolitieke situatie blijft gespannen, maar de bezorgdheid over de vraag steekt opnieuw de kop op, deels omdat de hoop op snelle renteverlagingen in de VS waarschijnlijk voorbarig was,” zei Barbara Lambrecht, grondstoffenstrateeg bij de Duitse bank.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.