Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wereldhave haalt in 2023 eigen outlook

Wereldhave haalt in 2023 eigen outlook
13 feb 2024 om 07:39

 Wereldhave heeft in 2023 conform verwachting gepresteerd en rekent voor dit jaar op een iets hoger resultaat. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers van het vastgoedfonds.

CEO Matthijs Storm sprak van een druk en succesvol jaar voor Wereldhave. “Ondanks een uitdagend economisch klimaat zagen we een indexatie gedreven 8 procent vergelijkbare groei van de huurinkomsten, met solide operationele resultaten waardoor we een direct resultaat per aandeel kunnen rapporteren van 1,73 euro, wat neerkomt op een groei van 6 procent ten opzichte van 2022.”

De nettohuurinkomsten stegen in 2023 op jaarbasis met 9,8 procent naar 126,4 miljoen euro.

Wereldhave realiseerde afgelopen jaar een direct resultaat van 84,2 miljoen euro, ofwel 1,73 euro per aandeel. Dit was een jaar eerder nog 79,8 miljoen en 1,63 euro per aandeel. Wereldhave hanteerde een outlook van 1,70 tot 1,75 euro per aandeel.

Het indirecte resultaat, dat bepaald wordt door de waarde van het vastgoed, kwam uit op 5,1 miljoen euro, na een negatief resultaat van 3,8 miljoen euro een jaar eerder, waardoor het totale resultaat in 2023 89,3 miljoen euro bedroeg. Dit was een jaar eerder nog een winst van 76,0 miljoen euro.

Voor geheel 2023 wordt er een dividend voorgesteld dat 3,4 procent hoger ligt op 1,20 euro per aandeel.

Outlook

Wereldhave verwacht voor 2024 een direct resultaat van 1,75 euro per aandeel, ondanks het verwaterende effect van de nieuw uitgegeven aandelen in december 2023 voor de financiering van Polderplein en de toegenomen schuldenlast. Daarmee zou Wereldhave het dus 2 cent per aandeel beter doen dan in 2023.

 Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.