Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: zwak kwartaal Aperam

Beursblik: zwak kwartaal Aperam
9 feb 2024 om 09:53

 Aperam heeft in het vierde kwartaal zwak gepresteerd, hoewel de cijfers geen verrassing waren, en de outlook wijst op slechts een beperkt herstel. Dit stelde analist  Stijn Demeester van ING vrijdag in reactie op de kwartaalupdate van de producent van roestvrijstaal.

Aperam rapporteerde over het afgelopen kwartaal een aangepaste EBITDA van 55 miljoen euro, wat op jaarbasis een daling van 57 procent betekende, maar op kwartaalbasis een stijging was van 189 procent, “aangejaagd door sterke prestaties bij Recycling & Renewables  en Alloys”, aldus Demeester. Daar stond wel een enorm slechte Europese roestvaststaalmarkt tegenover, zei de analist.

Voor het lopende kwartaal voorziet Aperam een aangepaste EBITDA die vergelijkbaar is met het niveau in het vierde kwartaal. Dit is volgens de analist min of meer in lijn met de verwachtingen die sectorgenoot Outokumpu gisteren presenteerde. Dat betekent dat de analistenconsensus voor dit jaar vermoedelijk te hoog is, aldus ING.

ING handhaafde het koopadvies met een koersdoel van 35,00 euro voor de producent van roestvrijstaal. Het aandeel Aperam noteerde vrijdag 0,4 procent lager op 30,68 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.