Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: geen grote verrassingen bij Unilever

Beursblik: geen grote verrassingen bij Unilever
8 feb 2024 om 10:02

Het vierde kwartaal van Unilever leverde weinig verrassingen op. Dit oordeelde analist Reginald Watson van ING donderdag in een rapport. 

De onderliggende omzetgroei was met 4,7 procent iets minder sterk dan de 5,0 en 5,6 procent waar respectievelijk de consensus en ING op mikte, mede doordat de prijsstijgingen wat tegenvielen. De volumegroei viel dan weer wat mee, aldus de bank. 

De totale omzet van 14,2 miljard euro lag dan weer in lijn met de 14,1 miljard euro waar ING op mikte, maar de onderliggende operationele winstmarge kwam in heel 2023 met 16,7 procent wat lager uit dan de 17,1 procent waar ING op mikte. De consensus rekende echter op 16,5 procent.

De outlook voor 2024 bevatte volgens de bank geen verrassingen met een onderliggende omzetgroei die binnen de bandbreedte van 3 tot 5 procent zal vallen. Bovendien wordt een bescheiden verbetering van de onderliggende operationele winstmarge voorzien. 

ING heeft een koopadvies op Unilever met een koersdoel van 58,90 euro. Het aandeel steeg donderdagochtend met 3,0 procent tot 47,15 euro. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.