Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street doet het rustig aan

Wall Street doet het rustig aan
6 feb 2024 om 20:20

De Amerikaanse beurzen noteerden dinsdag overwegend hoger, maar deden het rustig aan na recente records

De S&P 500 steeg 0,1 procent tot 4.948,72 punten. De Dow Jones index steeg 0,3 procent. De Nasdaq stond 0,2 procent in het rood op 15,567,81 punten.

Maandag sloot Wall Street lager, nadat voor het weekend nog nieuwe records werden gevestigd in New York. Maar afgelopen weekend benadrukte Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell opnieuw dat een snelle renteverlaging in maart er niet in zit. 

Ook bleken de inkoopmanagersindexen voor de Amerikaanse dienstensector sterker dan verwacht gestegen. 

Frank Vranken van Bank Edmond de Rothschild wees verder op uitspraken van Fed-bestuurder Neel Kashkari, die liet doorschemeren dat het verstandig is om nog wat langer te wachten met het versoepelen van het monetaire beleid. 

De Chinese beurzen zaten dinsdag wel in de lift. De Hang Seng index steeg dinsdag 4 procent en de Shanghai Composite won ruim 3 procent. Investment manager Simon Wiersma van ING wees op toenemende speculatie over steunmaatregelen door de Chinese regering.

Op macro-economisch vlak was het dinsdag rustig in de VS. De euro/dollar handelde vlak op 1,0748. De Amerikaanse tienjaarsrente daalde licht tot 4,14 procent.

WTI-olie werd dinsdag nauwelijks duurder en kostte zo’n 73,00 dollar per vat.

Bedrijfsnieuws 

DocuSign is van plan om 6 procent van het personeel te ontslaan, vooral bij de marketingafdeling en verkoopteams, meldde het bedrijf voor elektronische handtekeningen dinsdag. Dit brengt herstructureringskosten van 28 tot 32 miljoen dollar met zich mee. Het aandeel daalde 5,5 procent in de voorbeurshandel. 

Spotify dook in het vierde kwartaal opnieuw in de rode cijfers, maar het verlies was wel een stuk kleiner dan een jaar eerder. De omzet profiteerde van prijsverhogingen. Het aandeel noteerde in de voorbeurshandel ruim 7 procent hoger.

DuPont steeg 7 procent. Het chemiebedrijf kondigde een dividendverhoging aan, van 0,36 naar 0,38 dollar en een nieuw aandeleninkoopprogramma van 1 miljard dollar.

Eli Lilly verraste met een betere dan verwachte omzetgroei, onder meer door de veel hoger dan verwachte omzet uit een net gelanceerd obesitasmedicijn. Het aandeel verloor 1 procent.

GE HealthCare Technologies boekte beter dan verwachte resultaten en de verwachte aangepaste winst was ook sterk. Het aandeel steeg 12 procent. 

Nvidia, dat maandag op een recordkoers sloot, deed een stap terug en verloor 3 procent. Van de Magnificent Seven-aandelen steeg Apple 0,4 procent, Microsoft daalde 0,6 procent en Amazon verloor 1,2 procent.  

Nabeurs volgen Ford en Snap met cijfers. Snap kondigde maandag al aan dat het 10 procent van zijn personeel gaat ontslaan. Het is niet duidelijk hoeveel Snap hiermee bespaart. Het aandeel noteerde vlak in de voorbeurshandel. 

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.