Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: verkoop Knab verbetert solvabiliteit ASR

Beursblik: verkoop Knab verbetert solvabiliteit ASR
1 feb 2024 om 10:11

 De verkoop van Knab door ASR Nederland versterkt de solvabiliteit van de verzekeraar, terwijl het de weg vrijmaakt voor een inkoopprogramma van eigen aandelen. Dit stelde analist Jason Kalamboussis van ING donderdag in een rapport.

BAWAG betaalt 510 miljoen euro voor de bank. De transactie heeft een positief effect op de Solvency II-ratio van ASR van ongeveer 13 procentpunt. “Dit is hoger dan we hadden verwacht en weerspiegelt een herstel van de markten in januari”, aldus Kalamboussis.

De solvabiliteitsratio van circa 175 procent aan het einde van 2023, zal met de verkoop “overtuigend” boven de 190 procent uitkomen, zo voorziet de analist. Dit geeft ASR de ruimte om snel te herstellen van de deal, stelde Kalamboussis, wijzend op een verlies van 64 miljoen euro aan kasstromen als gevolg van de verkoop en van 10 miljoen euro in 2026 door de overdracht van de hypotheken.

ING heeft een koopadvies op ASR Nederland met een koersdoel van 51,00 euro. Het aandeel steeg donderdagochtend met 1,6 procent tot 44,40 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.