Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Fed houdt rente ongewijzigd

Update: Fed houdt rente ongewijzigd
31 jan 2024 om 20:17

De Amerikaanse Federal Reserve heeft woensdagavond, zoals verwacht, de rente onveranderd gelaten en handhaafde het niveau op 5,25 tot 5,50 procent.

Het besluit werd unaniem genomen.

De euro/dollar daalde licht na het rentebesluit, tot 1,0832. Kort voor het rentebesluit noteerde de euro/dollar op 1,0845. De Amerikaanse tienjaarsrente stond op 3,96 procent.

De Fed zei in een verklaring bij het besluit niet te verwachten de rente te zullen verlagen totdat de beleidsmakers “groter vertrouwen” hebben dat de inflatie richting 2 procent zal dalen.  

Enige aanpassing aan de rente zal gebaseerd zijn op binnenkomende cijfers en de ontwikkeling van de verwachtingen en de risicobalans. Een lagere druk op de inflatie door stijgende lonen wordt gezien als een belangrijk ijkpunt voor de centrale bank.

De economische vooruitzichten zijn momenteel onzeker, stelde de centrale bank, die zei “zeer attent” te blijven op inflatierisico’s. De risico’s om de doelstellingen voor werkgelegenheid en inflatie te bereiken zijn wel beter in balans, volgens de centrale bank.

De economische activiteit blijft vooralsnog solide groeien en ook de banenmarkt blijft sterk, concludeerde de centrale bank, hoewel de banengroei meer gematigd is sinds begin vorig jaar.

Update: om informatie toe te voegen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.