Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Minder omzet en winst voor Samsung

Minder omzet en winst voor Samsung
31 jan 2024 om 07:36

 Samsung Electronics heeft in het vierde kwartaal van 2023 een lagere omzet en winst geboekt. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van de Zuid-Koreaanse elektronicagigant.

“De algemene vraag lijkt zich te hebben hersteld, terwijl de voorraden [na eerdere problemen in de aanvoerketen] zijn genormaliseerd. De Exynos 2400 droeg bij aan de winst en de vraag naar smartphones groeide op jaarbasis. We hebben goed gepresteerd dankzij de lancering van nieuwe producten en door onze productmix”, zei het concern in een toelichting op de cijfers.

De omzet daalde van 70,5 biljoen Koreaans won in het vierde kwartaal van 2022 naar 67,8 biljoen won. Samsung boekte verder een nettowinst van 6,3 biljoen Koreaanse won, ofwel omgerekend 4,4 miljard euro, in vergelijking met 23,8 biljoen Koreaanse won in dezelfde periode een jaar eerder.

In heel 2023 behaalde Samsung een nettowinst van 15,5 biljoen won op een omzet van 258,9 biljoen won. Dat betekende een omzetdaling van 14 procent ten opzichte van 2022 en de laagste winst sinds 2011.

Vooral het geheugensegment had het volgens Samsung lastig in het vierde kwartaal. DRAM daarentegen was weer winstgevend.

Het aandeel Samsung noteerde woensdag in de elektronische handel nabeurs 2,2 procent lager.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Besi

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.