Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Jerome Powell ziet verbetering, maar nog te vroeg voor witte rook

Jerome Powell ziet verbetering, maar nog te vroeg voor witte rook
31 jan 2024 om 21:57

 De Federal Reserve laat haar opties open bij het beoordelen van het toekomstige pad voor de rentetarieven en wanneer er verlagingen moeten worden doorgevoerd, aldus voorzitter Jerome Powell in een toelichting woensdagavond na het rentebesluit van de FED.

Hij lijkt er in ieder geval op dat ze geen haast hebben en gaf Powell impliciet aan dat maart nog te vroeg zal zijn en beleggers toch meer geduld moeten hebben.

“We willen meer goede gegevens zien.” ” Het is niet dat we op zoek zijn naar betere gegevens, we zijn op zoek naar een voortzetting van de goede gegevens die we hebben gezien”, voegde hij eraan toe.

We hebben geen groeimandaat. We hebben een mandaat voor maximale werkgelegenheid en een mandaat voor prijsstabiliteit.”, aldus Powell

Zoals gewoonlijk gaf hij aan dat de binnenkomende economische data het pad zal bepalen, waarbij de komende inflatiegegevens zullen bepalen hoe snel de Federal Reserve zal starten met renteverlagingen. Sterke inflatiegegevens kunnen erop wijzen dat de bezuinigingen in een langzamer tempo moeten plaatsvinden, terwijl goede inflatiecijfers wijzen op de noodzaak van snellere bezuinigingen, zei hij.

Fed-voorzitter Powell was ook nog niet klaar om een ‘zachte landing’ af te kondigen. “Zeker, ik ben bemoedigd en wij worden bemoedigd door de vooruitgang”, zei Powell. Maar “we” verklaren op dit moment helemaal geen overwinning. “We denken dat we nog een weg te gaan hebben.”

Kortom, goede vooruitgang, maar te vroeg voor witte rook.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.