Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: resultaten KPN grofweg conform verwachting

Beursblik: resultaten KPN grofweg conform verwachting
31 jan 2024 om 08:30

 KPN heeft in het afgelopen kwartaal grofweg conform verwachting gepresteerd. Dit oordeelden analisten van Bank of America woensdag in een rapport.

De groepsomzet steeg afgelopen kwartaal met 4,3 procent na een groei van 2,2 procent in het derde kwartaal. Daarmee deed KPN het 1,5 procent beter dan de consensusverwachtingen. De groei van de dienstenomzet lag 0,5 procent boven de consensus.

De aangepaste EBITDA na leases verbeterde verder met 2,2 procent, hetgeen grofweg conform verwachting was.

De investeringen lagen evenwel 16 procent hoger dan waar de consensus op mikte, zo merkte Bank of America op, waardoor de operationele vrije kasstroom circa 13 procent lager uitviel dan verwacht. De vrije kasstroom lag wel 4 procent boven de consensus.

Verder merkte Bank of America op dat de outlook voor 2024 werd herhaald. Wel werd KPN iets positiever over de verwachtingen voor de vrije kasstroom. Daarvoor wordt nu gemikt op 880 miljoen euro tegen 870 miljoen euro aanvankelijk.

“Al met al zijn dit solide resultaten, waarbij de dienstenomzet en EBITDA na leases conform verwachting waren, maar de operationele vrije kasstroom vanwege hogere investeringen tegenviel”, aldus de bank. De kleine outlookverhoging voor de vrije kasstroom zal volgens de analisten een steuntje in de rug blijken.

De aanwas van nieuwe abonnees lijkt wat mager ten opzichte van een sterk tweede en derde kwartaal, aldus de analist.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.