Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: aandelen RELX en Wolters Kluwer ook in 2024 kansrijk

Beursblik: aandelen RELX en Wolters Kluwer ook in 2024 kansrijk
12 jan 2024 om 10:08

 Dataconcerns RELX en Wolters Kluwer behoorden in 2023 tot de best presterende aandelen en dat zal dit jaar vermoedelijk niet anders zijn. Dit verwachten analisten van JPMorgan, zo bleek vrijdag uit een rapport van de zakenbank.

De bank verwacht dat de groei de komende vijf jaar kan versnellen, dankzij een betere mix en AI. En die groei zal niet slechts een paar jaar aanhouden, maar vermoedelijk zelfs een decennium, denken de analisten.

RELX blijft de sectorfavoriet van JPMorgan. Dit jaar zal de autonome groei uitkomen op 6,4 procent, met een stijging van de marge met 50 basispunten.

Volgens JPMorgan wordt RELX verhandeld tegen een korting van 20 procent ten opzichte van Amerikaanse sectorgenoten als TRI en Verisk. Maar dat is volgens de bank niet gerechtvaardigd.

Voor Wolters Kluwer verwacht de bank ook een autonome groei van meer dan 5 procent. In 2023 was de marge nog een punt van zorg, maar dit jaar zal dit juist een rugwind blijken, aldus de analisten.

JPMorgan heeft een Overwogen advies op zowel RELX als Wolters Kluwer, met koersdoelen van 37,70 Britse pond en 145,00 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aperam

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.