Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Valuta: markten maken zich op voor jaarwisseling

Valuta: markten maken zich op voor jaarwisseling
29 dec 2023 om 11:32

De valutamarkten lieten vrijdag weinig beweging zien. De volumes zijn dun en veel partijen hebben de boeken al gesloten. 

De druk op de dollar kan ook in de laatste handelsuren van 2023 aanhouden, zo verwachten analisten. Een dieptepunt voor de greenback wordt in januari verwacht, met een herstel kort daarna, aldus valutaspecialist Brad Bechtel van Jefferies. 

“Ik verwacht dat we een bodem voor de dollar zien in januari, net als vorige keer. Het zal het punt zijn waarop iedereen van mening is dat de dollar van hand moet worden gedaan”, aldus Bechtel. 

Op basis van recente uitspraken van de Europese Centrale Bank kan volgens de expert van Jefferies worden aangenomen dat de rentes nog wel een tijd hoog moeten blijven, omdat inflatie nog steeds een probleem blijkt. “Een groot contrast met de hints die de Federal Reserve geeft over het verlagen van de rentes. Dat ondersteunt momenteel de euro”, stelde Bechtel. 

“Hoewel de ECB uiteindelijk zal capituleren, is het niet verstandig om short te gaan in de euro/dollar totdat dit moment daadwerkelijk aanbreekt.”

De euro/dollar koerste vanochtend rond een niveau van 1,1055. Een dag eerder rond hetzelfde tijdstip koerste het muntpaar nog rond 1,1119.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.