Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Aegon gaat aandelen terugkopen van grootste aandeelhouder Vereniging Aegon

Aegon gaat aandelen terugkopen van grootste aandeelhouder Vereniging Aegon
8 dec 2023 om 20:21

Aegon heeft een overeenkomst gesloten met haar grootste aandeelhouder, Vereniging Aegon, om aandelen terug te kopen als onderdeel van het huidige aandeleninkoopprogramma van 1,5 miljard euro. Dit werd vrijdagavond bekend. 

De terugkoop van aandelen van Vereniging Aegon door Aegon gaat van start zodra de verzekeraar voor 750 miljoen euro aan aandelen heeft teruggekocht via het lopende programma en loopt naar verwachting door tot het einde ervan. 

Vereniging Aegon zal pro-rata deelnemen aan het aandeleninkoopprogramma op basis van haar gecombineerde gewone aandelen en gewone aandelen B stemrechten die momenteel uitoefenbaar zijn van 18,6 procent, resulterend in een inkoopbedrag van 139,5 miljoen euro. Het aantal aandelen dat Aegon zal terugkopen van Vereniging Aegon zal worden bepaald op basis van de dagelijkse volumegewogen gemiddelde prijs per gewoon aandeel op Euronext Amsterdam, aldus de verzekeraar.

Onvoorziene omstandigheden daargelaten, zal de aandeleninkoop naar verwachting op of voor 30 juni 2024 zijn afgerond. Per 7 december heeft Aegon 149,8 miljoen aandelen teruggekocht voor een bedrag van 703,9 miljoen euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Aegon

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.