Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nvidia groeit als kool

Nvidia groeit als kool
21 nov 2023 om 22:53

Nvidia heeft in het derde kwartaal de verwachtingen ruim overtroffen met zijn omzet en winst, maar beleggers reageerden toch niet erg enthousiast. Dat bleek dinsdag uit de resultaten van de Amerikaanse toeleverancier van apparatuur voor datacenters.

Het bedrijf voorspelde voor het vierde kwartaal een omzet van 20 miljard dollar, in het midden van de bandbreedte, ruim boven de consensusverwachting maar overeenkomstig de cijfers die enkele analisten voorafgaand aan de publicatie van dinsdag.

Het aandeel daalde 1 procent in de handel nabeurs. 

Nvidia boekte een nettowinst van 9,2 miljard dollar, of 3,71 dollar per aandeel. Een jaar eerder was dit nog 680 miljoen, of 0,27 dollar per aandeel. De aangepaste winst per aandeel was 4,02 dollar. De consensusverwachting van analisten stond op 3,37 dollar.

De omzet steeg van 5,9 miljard naar 18,1 miljard dollar. Dit was ook ruim hoger dan de consensus volgens FactSet die op 16,2 miljard stond. in het voorgaande kwartaal was er nog 13,5 miljard dollar gemeld.

Datacenters waren goed voor het merendeel van de omzetgroei, met 14,5 miljard dollar, tegen een consensusverwachting van 13,0 miljard. De toename van 279 procent hangt samen met de sterk gestegen vraag naar datacenters sinds de komst van AI-programma’s zoals ChatGPT. De apparatuur van Nvidia wordt door veel bedrijven gebruikt om AI-modellen te trainen.

“Onze sterke groei reflecteert de brede transitie van een platform voor algemeen gebruik naar versnelde berekening en generatieve AI”, zei CEO Jensen Huang. 

De gaming-tak meldde een omzet van 2,9 miljard dollar, ook meer dan de 2,7 miljard dollar die door analisten gemiddeld werd voorzien. 

Het aandeel Nvidia steeg dit jaar al zo’m 240 procent, tegen 18 procent voor de S&P500-index.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.