Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Alibaba wil clouddivisie niet afstoten

Alibaba wil clouddivisie niet afstoten
16 nov 2023 om 13:24

(ABM FN) Alibaba is niet van plan de clouddivisie af te splitsen. Dit werd donderdag bekendgemaakt met de publicatie van de cijfers over het derde kwartaal.

De Chinese techreus waarschuwde dat de Amerikaanse exportbeperkingen op computerchips en halfgeleiderapparatuur, die in oktober werden verzwaard, een negatieve impact hebben op de divisie Cloud Intelligence. Volgens Alibaba wordt het moeilijk om producten en diensten aan te bieden en dat ook huidige afspraken moeilijk na te komen zijn.

De maatregelen creëren onzekerheid over de toekomst van de clouddivisie, die daarom niet zal worden afgestoten. Eerder maakte Alibaba juist plannen over een spin-off bekend.  “We zullen ons focussen op het creëren van een duurzaam groeimodel voor de divisie onder de huidige omstandigheden”, aldus Alibaba.

Cijfers

In het afgelopen kwartaal boekte Alibaba een winst per aandeel van 15,63 yuan, omgerekend circa 1,99 euro bij een omzet van 224,8 miljard yuan, een stijging van 9 procent op jaarbasis. Analisten geraadpleegd door FactSet hielden rekening met een winst per aandeel van 15,28 yuan op een omzet van 224,5 miljard yuan.

De marge steeg van 12 naar 15 procent.

“Een solide kwartaal”, zei CEO Eddie Wu donderdag.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Alibaba Group

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.