Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Adyen

Beursblik: Jefferies verhoogt koersdoel Adyen
9 nov 2023 om 08:50

Jefferies heeft donderdag het koersdoel voor Adyen verhoogd van 720,00 euro naar 784,00 euro, bij handhaving van het Houden advies. Dit bleek uit een rapport van de zakenbank naar aanleiding van de rapportering van cijfers en de presentatie van nieuwe doelstellingen door het betaalbedrijf woensdagavond. 

Volgens Jefferies is het nog te vroeg om over een ommekeer bij het fintechbedrijf te spreken, gelet op de onzekere macro-economische vooruitzichten. 

De analisten waarderen wel de presentatie van Adyen, waarbij werd ingegaan op zorgen bij beleggers en de koersval van het aandeel. Onder meer de bijgestelde verwachtingen voor de middellange termijn werden  volgens Jefferies goed ontvangen. 

"Vooral de bemoedigende presentaties over Unified Commerce en Platforms kunnen het aandeel een duw in de rug geven", schreef analist Hannes Leitner.

Gezien de macro-economische onzekerheid en de toegenomen prijsdruk in de sector, blijft de zakenbank echter voorzichtig over het streven van Adyen om weer een groeiversnelling in te zetten, richting "hoog in de 20 procent".

Adyen sloot woensdagmiddag in Amsterdam 4 procent hoger op 695,70 euro. 

In de Amerikaanse Over The Counter (OTC) markt, een vorm van handelen die buiten de traditionele beurzen plaatsvindt, koerste het aandeel woensdagavond met ruim bovengemiddelde omzet 34 procent hoger. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NX Filtration

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.