Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BioNTech geeft omzetwaarschuwing

BioNTech geeft omzetwaarschuwing
6 nov 2023 om 13:22

BioNTech heeft maandag gewaarschuwd dat de inkomsten uit coronavaccins dit jaar flink lager zullen uitvallen dan eerder werd verwacht en kondigde tevens aan minder uit te zullen geven. Dat bleek uit een kwartaalupdate van de Duitse vaccinproducent.

BioNTech rekent op een omzet van circa 4 miljard euro uit coronavaccins dit jaar, waar het bedrijf eerder nog rekende op circa 5 miljard euro.

Vertragingen in de goedkeuringen door toezichthouders en ook afwaarderingen zoals die recent door partnerbedrijf Pfizer werden gedaan, droegen bij aan deze lagere verwachting.

BioNTech is van plan om 1,8 miljard tot 2,0 miljard euro te investeren in onderzoek en ontwikkeling dit jaar, in plaats van de eerder genoemde 2,4 miljard tot 2,6 miljard euro.

Daarnaast denkt BioNTech minder te investeren dan eerder gepland en ook zullen de verkoop- en algemene kosten lager uitvallen.

De nettowinst in het derde kwartaal was 161 miljoen euro. Dat was bijna 1,8 miljard euro winst een jaar eerder. De omzet daalde dan ook drastisch, van 3,5 miljard naar 895 miljoen euro. De afwaarderingen van de voorraden door Pfizer verlaagde de inkomsten met meer dan een half miljard euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NXP

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.