Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Brunel minder positief over vierde kwartaal

Brunel minder positief over vierde kwartaal
3 nov 2023 om 08:05

Brunel is minder optimistisch geworden over het lopende vierde kwartaal. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de specialistische detacheerder.

De onderneming ervaart vertraging in windenergiewinning op zee, hetgeen impact heeft op Taylor Hopkinson. Daarnaast is in het Midden-Oosten en India een groot infrastructuurproject uitgesteld tot het eerste kwartaal van 2024.

Brunel verwacht dat de positieve trend uit het derde kwartaal van dit jaar ‘in andere regionen’ aanhoudt in het vierde kwartaal, maar verwacht nu een lagere groei dan aanvankelijk werd geraamd. Bij de resultaten over het tweede kwartaal werd nog gemikt op een versnelling van de EBIT-groei.

Derde kwartaal

Brunel heeft in het derde kwartaal van dit jaar de omzet verder zien aantrekken, terwijl ook het bedrijfsresultaat opliep.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis met 13 procent tot 342 miljoen euro. Op autonome basis bedroeg de groei 21 procent.

ING rekende op een omzet van 350,2 miljoen euro.

De brutowinst trok op jaarbasis autonoom met 19 procent aan tot 73 miljoen euro met een marge van 21,4 tegen 21,7 procent een jaar eerder over het derde kwartaal.

De operationele kosten stegen met 14 procent tot 53,9 miljoen euro.

Het EBIT-resultaat steeg autonoom met 27 procent tot 18,8 miljoen euro met een bijbehorende marge van 5,5 procent tegen 5,8 procent in het derde kwartaal van 2022. Voor de EBIT ging ING uit van 18,8 miljoen euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.