Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Galapagos gaat Jyseleca-activiteiten overdragen aan Alfasigma

Galapagos gaat Jyseleca-activiteiten overdragen aan Alfasigma
30 okt 2023 om 21:28

 Galapagos heeft de strategische oefening afgerond en ondertekent een intentieverklaring om de Jyseleca-activiteiten over te dragen aan het Italiaanse Alfasigma. Dit maakte Galapagos maandagavond bekend. 

“Het nieuws van vandaag is het resultaat van een doordachte, diepgaande analyse en vertegenwoordigt de succesvolle afronding van het strategische evaluatieproces voor Jyseleca”, aldus Galapagos.

In de beoogde transactie zal Galapagos een vooruitbetaling van 50 miljoen euro, potentiële mijlpaalbetalingen van in totaal 120 miljoen euro en royalty’s op de Europese verkopen ontvangen.

Galapagos zal tegen juni 2025 tot 40 miljoen euro betalen aan Alfasigma voor de ontwikkelingsactiviteiten verbonden aan Jyseleca.

Daarnaast is Galapagos van plan om haar resterende activiteiten te stroomlijnen en de operationele efficiëntie verder in te bouwen met een beoogde reductie van ongeveer 100 posities binnen de organisatie. Galapagos schat de jaarlijkse besparingen tussen 150 miljoen en 200 miljoen euro.

De voltooiing van de voorgenomen transactie is afhankelijk van de uitvoering van een definitieve overeenkomst en gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring van regelgevende instanties en overleg met ondernemingsraden.

Het aandeel Galapagos sloot maandag 2,4 procent hoger op 31,09 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Galapagos

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.