Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzetgroei Unilever conform verwachting

Omzetgroei Unilever conform verwachting
26 okt 2023 om 08:26

De omzet van Unilever is in het derde kwartaal van 2023 gedaald, maar onderliggend was de stijging conform de verwachtingen van analisten, ondanks een volumedaling. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de Britse voedingsgigant.

Volgens CEO Hein Schumacher presteerde Unilever de afgelopen jaren ondermaats. Maar vandaag presenteerde de nieuwe topman een actieplan om hier een einde aan te maken.

“We zullen de groei aanjagen met meer innovaties en investeringen in onze Power Brands”, aldus Schumacher. Ook wil de topman inzetten op vereenvoudiging en meer productiviteit. “Dit zal het gat tussen onze prestaties in het verleden en onze potentie dichten”, beloofde Schumacher.

Meer details over het actieplan zal Unilever later vandaag presenteren. 

De onderneming blijft de komende jaren mikken op een onderliggende omzetgroei van 3 tot 5 procent, gecombineerd met een “bescheiden” margegroei.

Ook wil Unilever een stijging van de winst per aandeel en een “aantrekkelijk” dividend bieden.

Unilever meldde donderdag ook de benoeming van Fernando Fernandez als CFO. Hij zal Graeme Pitkethly vervangen, die eerder dit jaar aangaf te zullen vertrekken.

Kwartaalcijfers 

De omzet daalde op jaarbasis met 3,8 procent naar 15,2 miljard euro. Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekenden ook op een omzet van 15,2 miljard euro.

De markt hecht echter vooral waarde aan de ontwikkeling van de onderliggende omzet van Unilever. In het derde kwartaal steeg de onderliggende omzet met 5,2 procent, precies zoals analisten hadden voorzien. 

De prijzen stegen in het afgelopen kwartaal met 5,8 procent en de volumes daalden met 0,6 procent. De consensus rekende op 5,1 procent hogere prijzen en 0,1 procent hogere volumes.

Verder meldde Unilever dat vooral Beauty & Wellbeing en Personal Care het goed deden met groei van 7,4 en 8,0 procent. Homecare steeg met 5,3 procent en Nutrition met 5,6 procent. Ice Cream liet een daling zien van 2,8 procent.

Unilever keert een kwartaaldividend uit van 0,4268 euro per aandeel.

Outlook

Unilever rekent voor dit jaar op een onderliggende omzetgroei die boven de meerjarige bandbreedte van 3 tot 5 procent zal uitkomen. 

Daarnaast herhaalde Unilever dat het in 2023 een “bescheiden verbetering” van de onderliggende operationele marge verwacht, omdat het bedrijf opnieuw een jaar van verhoogde investeringen voorziet.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Unilever

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.