Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: stijgende resultaten bij Air France-KLM verwacht

Beursblik: stijgende resultaten bij Air France-KLM verwacht
25 okt 2023 om 12:51

Air France-KLM heeft in het afgelopen kwartaal waarschijnlijk meer winst behaald, dankzij een hogere omzet. Dit blijkt uit een consensusverwachting van analisten die werd samengesteld door de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Voor het derde kwartaal wordt door de analisten gerekend op een operationele winst van gemiddeld 1,38 miljard euro, in vergelijking met een winst van 1,02 miljard euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteert naar verwachting een nettowinst van 991 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een winst van 460 miljoen euro werd opgetekend.

De omzet zou zijn gestegen van 8,1 miljard euro naar 8,7 miljard euro.

Analist Quirijn Mulder van ING stelde evenwel dat de hoogtijdagen na de coronacrisis wel voorbij zijn, waarbij er een vertraging optreedt in de vraag naar reizen, terwijl de kosten zijn gestegen. Een mogelijke recessie in de kernmarkten van de maatschappij, te weten Europa, Noord-Amerika en het Verre Oosten, zorgen voor bijkomende risico’s.

De volumegroei is er volgens Mulder nog wel, maar zal vertragen. Air France profiteert nog steeds van hogere ticketprijzen, maar daar staan ook hogere kosten tegenover. De luchtvaartmaatschappij liet al weten dat de kosten per eenheid dit jaar met enkele procenten zullen stijgen, terwijl eerder rekening werd gehouden met een stabiel niveau. “In 2024 zal dit beeld niet veel anders zijn”, aldus de analist van ING.

Outlook

Air France-KLM zei bij de update over het tweede kwartaal vertrouwen te hebben dat het huidige herstel zich doorzet.

In het derde kwartaal van 2023 verwacht Air France-KLM op een capaciteit van circa 95 procent te zitten. Voor heel het jaar mikt het bedrijf ook op circa 95 procent.

Air France-KLM verwacht dit jaar circa 3 miljard euro te investeren.

ING heeft een Houden advies op Air France-KLM met een koersdoel van 12,00 euro. Op vrijdag komt de luchtvaartmaatschappij met cijfers over het derde kwartaal.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.