Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Omzet Kering valt tegen

Omzet Kering valt tegen
24 okt 2023 om 18:30

Kering heeft een tegenvallende omzet behaald in het derde kwartaal en is daarmee de volgende modegroep die kampt met een vertraging in de branche voor luxegoederen nu de vraagexplosie na de coronaperiode afneemt.

De eigenaar van merken als Gucci en Yves Saint Laurent meldde dinsdag een omzet van 4,46 miljard euro in het derde kwartaal. Dit was 13 procent lager dan een jaar eerder en 9 procent minder wanneer wordt gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten. Analisten voorspelden vooraf gemiddeld 4,52 miljard euro, aldus FactSet.

De sector voor luxe artikelen kende jarenlang een sterk groeiende vraag, maar ziet die nu vertragen, omdat consumenten kampen met hoge inflatie en een hoge rente. Dat China economisch in het slop zit, helpt bepaald niet: dit was voor de coronaviruspandemie de grootste markt voor luxegoederen in de wereld, maar het land kampt met afnemende groei en verliezen in de omvangrijke vastgoedsector, die jarenlang de Chinese groei en welvaart aanjaagde.

De vergelijkbare omzet van Gucci daalde conform verwachting met 7 procent tot 2,22 miljard euro en die van Yves Saint Laurent deed het slechter dan voorzien met 12 procent krimp tot 768 miljoen euro. De divisie met Balenciaga stelde ook teleur met 15 procent omzetkrimp.

De recente wisselingen in het management, met een nieuwe creatieve directeur voor Gucci en een nieuwe CEO voor Kering zou de groep in staat moeten stellen om zijn positie te herwinnen, volgens voorzitter Francois-Henri Pinault.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Kering

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.