Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: kwartaalresultaten ASMI boven verwachting

Beursblik: kwartaalresultaten ASMI boven verwachting
24 okt 2023 om 20:00

ASM International heeft over het derde kwartaal beter dan verwachte omzetcijfers laten zien, terwijl ook het orderboek ruim boven de marktverwachting was. Dat stelde zakenbank Jefferies dinsdag in een rapport.

De sterke orderinstroom van 627 miljoen euro was deels te danken aan enkele proeforders voor de volgende generatie gate-all-around-technologie of GAA en was veel hoger dan de 540 miljoen euro die Jefferies had verwacht. Voor het vierde kwartaal verwacht Jefferies tenminste hetzelfde niveau aan orders, hoewel ASMI hier zelf geen verwachting voor afgaf.

De nieuwe Amerikaanse beperkingen voor de verkoop van halfgeleiderapparatuur in China gaan geen extra impact hebben op het bedrijf, verduidelijkte ASMI dinsdag.

Jefferies denkt dat de sector aan het begin van een groeicyclus staat, wijzend op een geleidelijk aantrekkende vraag en stijgende prijzen voor geheugenchips. De trend in de orders zou hierdoor in 2024 moeten doorzetten, voorzien de analisten.

Jefferies heeft een koersdoel van 600,00 euro voor ASMI met een koopadvies. Het aandeel sloot dinsdag 0,3 procent lager op 362,20 euro. De Amerikaanse notering steeg ruim 3 procent op de cijfers. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Asm International

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.